Učna pot Rakitna

Učna pot se nahaja v Rakitni, 28 km južno od Ljubljane. Dolga je 3.100 m, višinska razlika je 100 m. Priporočamo pohodno obutev. Na pot se lahko podate kot na enourni sprehod ali kot na poldnevni izlet. Primerna je za šolske skupine, družine in ostale ljubitelje narave. Začetek učne poti je ob jezeru. Dostop do Rakitne je mogoč iz ljubljanske smeri prek Črne vasi ali Brezovice, s Primorske in Notranjske pa prek Cerknice.

Zemljevid učne poti (klikni za povečavo)
Lokacija Rakitne (klikni za povečavo)

Učna pot razkriva pestro krajino Rakitne, nastanek in bogastvo žive in nežive narave ter zgodovino poselitve kraja in človekovih dejavnosti. Pot vas popelje mimo jezera, potoka in drugih mokrišč v zaraščajoče se senožeti vse do strnjenih gozdov, v deželo divjadi in velikih zveri. Na koncu boste prispeli do zapornega zidu iz 3. stol. n. št., kjer so Rimljani branili Italijo pred »barbari«.

Izobraževalne table in didaktična oprema vam pomagajo razumeti, kar vidite okoli sebe, in so po vsebini prilagojene tako odraslim kot otrokom. S pametnim telefonom se boste lahko povezali s spletom in našli dodatne informacije. Na tablah, ki stoje ob poti, in na spletni strani www.rakitna.si/delovni smo pripravili tudi poseben program za otroke, ki vključuje terenske naloge in delovne liste.

Organiziranim šolskim in drugim skupinam nudimo tudi vodene oglede, ki so prilagojeni starosti, izobrazbi in vsebinskim interesom. Za naročanje se lahko dogovorite po telefonu 031 694 060 Majda Nestorović.